Vynikajúce „karamelové a čokoládové TARTALETKY“!

Publikované: 12 decembra 2024Prečítané: 683Značky: , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Vynikajúce „karamelové a čokoládové TARTALETKY“! Sladké koláčiky, ktoré nielen lákavo vyzerajú ale aj výborne chutia!

INGREDIENCIE cesto

  • 300g hladká múka
  • 180g maslo
  • 70g práškový cukor
  • 2 žĺtky
  • 1bal. vanilínový cukor

INGREDIENCIE karamelová plnka

  • 1 plechovka karamelové salko
  • 150g maslo
  • 150g mascarpone

INGREDIENCIE čokoládová plnka

  • 300g biela čokoláda
  • 150ml smotana na šľahanie
  • 1pl maslo

POSTUP

Cesto - suroviny zmiešame, rukami vypracujeme cesto, zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na hodinu do chladničky.

Po hodine cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme ho na hrúbku približne 0,5cm a vykrajovačkou(alebo pohárom) vykrojíme kolieska (musia byť o čosi väčšie ako je priemer formičky). Vykrojené kolieska rukou utlačíme do vymastených a múkou vysypaných formičiek. Cesto na dne formičky popicháme vidličkou.

Pripravené koláčiky poukladáme na plech a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potom opatrne vyklopíme.

Karamelová plnka - suroviny dáme do hrnca, za stáleho miešania zohrievame(nevaríme), kým sa suroviny prepoja a vznikne hladký krém. Hotovým krémom naplníme tartaletky.

Čokoládová plnka - v hrnci zohrejeme smotanu, zalejeme ňou nalámanú čokoládu, miešame, kým nám vznikne hladká poleva. Nakoniec vmiešame lyžicu masla. Hotovou plnkou naplníme tartaletky.

Dobrú chuť

Článok má pokračovanie...

  • Čítať ďalej…

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!

Toto vás bude zaujímať