
Pripravte si na obed či večeru tieto chutné kapustové koláčiky!
Zdieľať článok na socialných sieťach
U nás doma sme si ich zvykli nazývať kotlety, aj keď tvarom a vlastne ničím kotlety nepripomínajú. Napriek jednoduchosti tohto receptu je z nich veľmi chutné a ekonomické jedlo. Vyskúšajte!
Sú veľmi jednoduché na prípravu a sú zdravé, pretože nevyžadujú vyprážanie tuk. Milujeme ich s kyslou smotanou. Môžu sa jesť ako príloha alebo ako samostatné jedlo. Dokonca ich jedia aj deti.
Potrebné ingrediencie:
- Kapusta – 600 g
- Voda – 50 ml
- Ovsené vločky – 4 polievkové lyžice (30 g)
- Mlieko – 150 ml
- Maslo – 30-50 g
- Vajcia – 3 ks
- Soľ – 1/2 lyžičky
- Čierne korenie – podľa chuti
- Forma na pečenie ľubovoľných tvarov, mi používame formu na mini-bábovky
Príprava krok za krokom:
Nakrájajte kapustu. Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme kapustu a zalejeme vodou.
Varte 10 minút na strednom ohni, miešajte, kým sa tekutina neodparí.
Hneď ako kapusta začne zlatnúť, pridáme ovsené vločky, mlieko, soľ a korenie podľa chuti.
Premiešame, prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme ďalších 10 minút, pričom miešame, aby nám nič neprihorelo.
Odstráňte z ohňa a ochlaďte. Do zmesi rozklepneme 3 vajcia a premiešame.
Formičky na košíčky vymastíme olejom a naplníme kapustovou hmotou.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút. Keď sa objaví chutná zlatá kôrka, bábovky sú hotové, podávajte horúce.
Pozrite si tiež:
Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!
Povedzte o nás Vašim priateľom
Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!
Článok má pokračovanie...
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež

Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!













