
Ako pripraviť perfektné cesto na domáce PIROHY? Pridajte do receptúry TÚTO jedno ingredienciu!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Kulinárske chute môžu byť veľmi odlišné, no väčšina z nás na pirohy reaguje s nadšením. Alebo sa radíte k tým, ktorí ich moc nemusia? Vyskúšajte tento recept, možno zmeníte názor!
Pirohy nesmú určite chýbať ani na vianočnom stole. Ich namáhavé modelovanie si vyžaduje veľa času a práce, no efekt odmení vynaloženú námahu. Najmä ak zavedieme malú zmenu v recepte na ne.
Ako pripraviť dokonalé cesto na pirohy?
Pirohy nám pripomínajú detstvo, bezstarostné, chutné večere u starej mamy a blažený pocit sýtosti a pokoja. Niet divu, že ich jeme s chuťou pri každej možnej príležitosti. Jedna z najbližších už čoskoro. Samozrejme, hovoríme o Štedrom dni a Vianociach.
Podľa zvyklostí, ktoré v danej rodine panujú, sa na stole môžu objaviť pirohy sladké alebo plnené kapustou a hríbmi. Samozrejme, ručne vyrobené členmi domácnosti. Kupované tu nemajú priestor.
Tajomstvom je ich starostlivé prevedenie, do ktorého vložíme celé srdce. Ale to nie je všetko. Sú tu ešte dve tajné ingrediencie a zmena receptúry. Umožňujú vám získať tie najchutnejšie pirohy na svete.
Ba čo viac, ich pridanie priaznivo ovplyvní aj konzistenciu cesta. Bude sa dobre držať a po varení zostane pružné a elastické! Čo viac si priať? Jedine dokonalá plnka, ale o tom inokedy.
Recept na cesto na pirohy je asi najjednoduchší recept na svete. V základnej verzii pozostáva len z múky a vody. Niektorí do nej pridávajú aj vajíčko alebo soľ. Navrhujeme nahradiť teplú vodu ohriatým mliekom.
Táto nenápadná prísada dodá pirohom lahodnú, hlbokú chuť a dokonalú textúru. A ak pridáte lyžičku rozpusteného masla, bude to poézia.
Takéto cesto sa bude nielen ľahšie miesiť a formovať. Pirohy sa pri varení nerozpadnú. Rozdiel bude aj v chuti. Fanúšikovia pirohov tento trik ocenia. Možno si ich obľúbite ešte viac.
Zaujímavým, jednoduchým a efektným, no málo používaným nápadom je pridať korenie do cesta na pirohy. Nikto by nepovedal, že cesto musí byť neutrálne a poskytnúť zázemie plnke, ktorá hrá prvé husle. Alebo by to teraz mohlo byť naopak? Vsadiť na chuťovo neutrálnu a jemnú plnku?
Pozrite si tiež:
Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!
Povedzte o nás Vašim priateľom
Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!
Článok má pokračovanie...
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež

Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!













