
Rožky už v obchode nekupujte! Ich príprava je jednoduchá, chuť je skvelá a na prípravu nepotrebujete ani rúru!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Keď vám doma pochybí pečivo, sú tieto rožky skvelým riešením problému. Sú lahodné, nadýchané a chutia oveľa lepšie, ako z obchodu!
Ich príprava je jednoduchá, rýchla (nepočítajúc čas kysnutia) a nepotrebujete na to ani rúru!
Recept na panvicové rožky
Ingrediencie:
- 80 ml vody
- 80 ml mlieka
- 30 ml rastlinného oleja
- 0,5 lyžičky soli
- 1 lyžička cukru
- 5 g suchého droždia
- 1 vajce
- 350 g múky
Príprava:
1. Do misky nalejte vodu a mlieko. Pridajte k nim rastlinný olej, soľ, cukor a vajce. Všetko dobre premiešame.
2. Polovicu múky odoberieme, preosejeme, pridáme kvások a premiešame. Múku a droždie nalejte do misy s tekutými prísadami.
3. Vymiesime cesto. Bude mokré, tak postupne pridávajte zvyšok múky. Hniesť. Výsledné cesto by malo byť ľahké a lepkavé.
4. Vymiesené cesto dáme na hodinu a pol na teplé miesto.
5. Po uplynutí tejto doby vytvarujte žemle. Pracovnú plochu posypte múkou. Cesto miesime asi 5 minút. Potom z neho urobte valček a rozdeľte ho na 6 rovnakých častí.
6. Z každej časti cesta vytvorte malý plochý koláč a zrolujte ho do tesnej trubice.
7. Vytvarované valčeky necháme ešte 15 minút na pomúčenej doske a prikryjeme čistou utierkou.
8. Teraz zohrejte panvicu na sucho. Vložte rolky na panvicu, prikryte pokrievkou a pečte na minimálnom ohni do zlatista.
9. Trvá to približne 15 minút, ale čas varenia sa môže líšiť v závislosti od typu panvice.
Pozrite si tiež:
Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!
Povedzte o nás Vašim priateľom
Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!
Článok má pokračovanie...
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež

Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!











